O ženšenu

Proč ženšen z Koree

Centrální část Koreje je jediná oblast na světě, která plně vyhovuje podmínkám pro pěstování. Korejský pěstitelé ženšenu mají 1000letou zkušenost s pěstováním ženšenu, kterou předávají z generace na generaci, přičemž nepoužívají chemická hnojiva nebo jiné znečišťující prvky. I dnes si Korejčané...
Celý článek

Fermentace

Společnost Ginlac již mnoho let zaměřuje své úsilí na výzkum nových produktů a technologií. Je držitelem několika patentů. Jako první začali využívat proces fermentace, čili mléčného kvašení, u Korejského ženšenu. Aktivní přísady ženšenu Během mléčného kvašení se spotřebovává cukr a za účasti...
Celý článek

Značka kvality

Korea INSAM Značka Korejského ženšenu Korea INSAM je registrovaný národní trademark pro Korejský ženšen a produkty z něj vyrobené. Tuto značku zaregistrovalo Korejské ministerstvo zemědělství v roce 1999 na podporu obchodu a proto, aby odlišilo původní kvalitu korejského ženšenu od...
Celý článek

Anatomická stavba rostliny

Vytrvalá vzpřímená bylina dorůstající výšky 30 až 60 cm. Podzemní část je tvořena mohutnou kořenovou hlavou nepravidelného tvaru, z níž vyrůstají 1 až 2 řídce rozvětvené mrkvovité kořeny, dosahující délky až 20 cm a tloušťky až 3 cm. Nadzemní část rostliny každoročně na zimu odumírá, nová lodyha...
Celý článek

Výskyt

Ženšen pravý roste přirozeně v podrostu smíšených a širokolistých opadavých lesů ve východních oblastech a severovýchodě Číny, ve východním Rusku v oblasti řeky Ussuri. Izolované místo výskytu je v horách Severní Koreje. Světově nejstarší lékařská kniha Shen Nung Pen-Ts'ao-ching, popisuje, že...
Celý článek

Pěstování

Pěstování ženšenu je zcela odlišné od pěstování ostatních plodin. Pole, na kterém byl ženšen již jednou pěstován, nemůže být pro stejný účel použito po dobu dalších 15-ti let. , pole musí být pečlivě vybráno, protože úroda je závislá na kvalitě půdy a poloze pozemku, půda a vzduch musí být...
Celý článek